2010. december 20., hétfő

Zsúfoltan, de mégsem


A látszat csal. Ha megnézzük Kijev látképét, vagy akár a fenti képet, azt hihetnénk, hogy ez egy szűkös város. De mégsem az. Ahogy megyünk az utcákon, hatalmas épületek tornyosulnak fölénk, mégsincs olyan érzésünk, hogy agyon nyom a város: a széles utak és járdák bőven adnak teret, és az utak mellett sorakozó hatalmas fák is növelik a komfortérzetet. Kijevben sétálgatni jó, különösen hétvégén, amikor nincsenek őrült nagy dugók. Egyik nagy előnye Budapesttel szemben, hogy nem kell attól tartani, hogy kutyagumiba lép az ember.  J

9 megjegyzés:

  1. Tetszik a kép kompozíciója, érdekesek ezek az épületek. A tányérerdőt már én is említettem egy korábbi bejegyzésedben, furcsa, talán mindenki műholdas TV-t néz? Le a kalappal az ukrán kutyatulajdonosok előtt, ha összeszedik a kutyagumit :)

    VálaszTörlés
  2. A kutyagumi-mentességnek két oka van: 1) itt nem olyan nagy divat kutyát tartani a lakásban. Nagyon ritkán látok kutyát sétáltató embert... 2) A városvezetés presztízskérdésként kezeli a város tisztaságát - szemetet sem látni úgy szanaszét heverni az utcán, mint a Pesten.

    Viszont hóeltakarításban Pest vezet :-)

    VálaszTörlés
  3. Tetszik a kompozíciója ennek a fotónak.
    Hangulatos városrészlet.
    Üdv

    VálaszTörlés
  4. Igazad van, én azt szoktam mondani, h urbánus népeknek kifejezetten szerencsés város Kijev, ahol, bár nagyvárosban élsz, annak összes kulturális, stb. előnyével, Kijevben, mégha (v. főleg) ha a városközpontban laksz, nagyokat lehet a sétálni, parkok, szép építészet, látnivalók, tágasság, egyebek...

    VálaszTörlés
  5. Csak én látom úgy, hogy Kijevben rengeteg látni meg fotózni való van? vagy tényleg jól látok?
    Ez sem hazuttolja meg önmagát, érdekes lett.

    VálaszTörlés
  6. Valóban rengeteg látni- és fotózni való van Kijevben. Utcák, épületek, emberek, élethelyzetek - állandóan rácsodálkozok valamire, mindig van valami újdonság, valami szép, valami érdekes... :-)

    VálaszTörlés
  7. Jó nézőpontot választottál. A festett fal szépen keretezi a képet bal oldalon, a magas épületek is jól látszanak ahogy a város fölött tornyosulnak. Érdekes ez a színvilág amit a fotóidon alkalmazol.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...