2010. december 21., kedd

Hímes ház


Ahogy megígértem, íme egy másik díszes épület, ezúttal mozaikkal kirakva. A motívumok engem a hímzett terítőkre és a hímes tojásokra emlékeztetnek, ezért választottam ezt a címet. 

Három kép, más-más szögből és különböző utómunkával - remélem, mindenki talál köztük kedvére valót. J Mondanom sem kell, hogy fekete-fehér rajongóként nekem az első kettő a favorit: valahogy visszarepítenek az időben.

A képek remekül demonstrálják Kijev változatosságát: régi építésű épület falán népi mutívumok, majd hozzáépítettek egy szocialista "remekművet". J Imádom!

A bandurával már megismerkedtünk a Két nóta között című bejegyzésnél, most újra találkozhatunk vele a mozaikon.

5 megjegyzés:

 1. Nekem az utolsó, azaz a színes fotó tetszik legjobban. Ezt a szép színes mozaikot nem szabad lefokozni fekete-fehérré! :)

  Halvány emlékeim és orosz (nem)tudásom szerint az épületen lévő betűkből arra következtetek, hogy az egy gyógyszertár. Igazam van, vagy igazam van? :))
  Szép napot!

  VálaszTörlés
 2. nekem is a színes tetszik jobban, habár én nem számítok, mert nem értek hozzá :)

  VálaszTörlés
 3. Minden vélemény számít! :-)

  Igen, az egy gyógyszertár (aptyeka). Minden sarkon van egy - szószerint :-)

  VálaszTörlés
 4. Persze, hogy az utolsó, azt nem nyomja agyon a szocremek. Nekem épp ezért (és nem esztétikai, hanem dokumentarista szempontból) pont az első kettő...

  VálaszTörlés
 5. Érdekes város, az első kép színvilága a korszakot idézi amikor ezek a csodaházak épültek, mintha egy 30 éves újságkivágást néznék... ez a kép ezért tetszik.

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...