2010. december 28., kedd

Aut pab - Kijev legjobb sörözője













Mindig jót mosolygok, amikor látom, hogy az angol szavakat szépen fonetikusan kiírják cirill betűkkel. Ez itt a szokás, hát elfogadjuk :-)

Az "AUT PAB" (bizony, így írják - csak éppen cirill betűkkel) a törzshelyünk. Mert már az is van nekünk Kijevben: TÖRZSHELY :-) Egy jó kis söröző nagyon finom sörökkel és még finomabb étkekkel. A kajcsikat külön nem dicsérgetem, viszont mindenképpen említésre méltó, hogy (eddigi kulináris tapasztalataimat figyelembe véve) itt készítik a világ leges legfinomabb tartár mártását! És a kiszolgálás! Ilyennel még Kijevben máshol nem találkoztunk. Ja, hát erről még nem is írtam... A kereskedelem/vendéglátás itt még - finoman fogalmazva - nem igazán ébredt rá, hogy a vevőkből/vendégekből élnek. Persze vannak már "úttörők" (leginkább a külföldi érdekeltségű bizniszekben), de van még hová fejlődni. Azonban, ha észreveszik, hogy külföldi vagy (ami nálam ugye nem nehéz...), azonnal kedvesebbek, mosolygósabbak lesznek.

Szóval az AUT PAB nagy kivétel ebből a szempontból: hihetetlen kedvesek a pincérek, és az üzletvezető is nagyon közvetlen. Egyetlen szívfajdalmam a hellyel kapcsolatban: a dohányzó részen puha, kényelmes bőr ülőkék vannak, a nem dohányzóban meg sima faszékek :-( De nekem így is ez Kijev legjobb sörözője - legalábbis amíg nem találok jobbat, ami nem lesz könnyű :-)

Na erről még egy érdekesség eszembe jutott. A múltkor (éppen ezzel a székes témával kapcsolatban) nagy reményekkel meséltem az orosz tanáromnak, hogy Magyarországon remélhetőleg már a közeljövőben tilos lesz a dohányzás az éttermekben. Erre ő elmondta, hogy Ukrajnában kb. 3 éve életbe léptették a törvényt, mely szerint tilos nyilvános helyen cigizni, viszont ezt sehol sem tartják be (amit sajnos igazolni tudok). De nagy az öröm, mert a törvény hatására legalább kialakítottak nem dohányzó részeket az éttermekben, sörözőkben :-)

És még két dolog: a gyevcsonkák (csajok) itt szívószállal isszák a sört, és a hóember is itt lazít :-)

6 megjegyzés:

  1. Érdekes sztori! De hogy lehet sört szívószállal inni? :))
    A spicces hóember nagyon aranyos! :)

    más: egy javaslat: az "Akiket szívesen látogatok" bloglistát ne ÁBC sorrendben jelenítsd meg (így mindig ugyanazok vannak kint), hanem a "legújabban frissítettek" szerint :)

    VálaszTörlés
  2. A hóember nagyon jópofa :) Szívószállal??? Mondjuk gazdaságos, egy korsótól úgy már be lehet nyomni :)
    Ja, a tartárra én is kényes vagyok :)
    Köszi a tudósítást!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon hangulatos sorozat! A harmadik kép és az utolsó kiemelt, a hóemberes a kedvencem :) Gyevcsonka, usanka. Tanulok :) De hogy sört szívószállal...

    VálaszTörlés
  4. Látom, a szívószál nem csak nekem új :-)

    Mr. Paparazzo, köszi a javaslatot, módosítottam is a beállítást :-)

    János: akkor Te is csalódott leszel, ha valami gagyi majonézlöttyöt adnak tartárként :-)

    Gabi, akkor gondolj bele, nekem itt mennyit kell tanulnom - nap mint nap jönnek az újdonságok ;-)

    VálaszTörlés
  5. A szívószál az tényleg megaLOL! :D Jó lenne tudni, mi viszi rá a lelküket erre...
    Tartárkérdésben osztom a drusza és a Te véleményedet is.

    VálaszTörlés
  6. Nagyon érdekesek ezek a leírások.
    Közben olvasva volt egy kis jó érzésem, hogy bezzeg nálunk...de aztán gyorsan előtolakodtak bennem a hazai tapasztalatok, úgyhogy khmm..

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...