2010. december 21., kedd

Szamovár és kitűzők


Igen-igen, ez is András lejtő. J A bácsi éppen most "nyitja" a standot, pakolja a kis cuccokat ezerrel. Ha nem lenne már egy szépséges szamovárunk, nagyon elképzelhető, hogy ezt elvittem volna - az a kis kancsó a tetején hab a tortán. J  Itt a bácsinál csak egy darab van, viszont több standnál is árulnak szamovárt, az antiktól az újig széles a választék.

5 megjegyzés:

  1. Gyerekkoromban én is gyűjtöttem a kitűzőket, de szamovárom sosem volt. Pedig tetszik, szép lenne szobadísznek! :)

    És tetszik ez a kép is! Örülök, hogy meghagytad színesnek! :)
    (még amit érdemes lenne talán lefotózni: egy közeli kép a kitűzőkről!)

    Ha viszel az árusnak egy másolatot (papírképet) biztos ad ajándékba egy kitűzőt :))

    VálaszTörlés
  2. Hű, mennyi minden! Egész kincsesbánya ez a Kijev :) A kitűzőket én is megnézném közelebbről, biztosan vannak ott jó régi darabok. Zöve kommunnista jelkép? De tuti van Misa macis is :) Az a szamovár is biztosan szép darab és mik vannak még mellette??? Míves poharak?

    VálaszTörlés
  3. Egész kiokosodom Kijevből, sosem gondoltam volna, valahogy nem vágyom arrafelé, sőt a Tiszán keletre sem nagyon túl.
    Az ibrikek izgalmasak, van ott egy, amit kiemelnék :D
    Elég ez nekem így, ezért jók a képeid, jól lakok velük :)

    VálaszTörlés
  4. Na ismét én. Visszajöttem matatni még kicsit a kitűzők között :) és a nagyítóra is rátaláltam... Imádom a bazárokat! A kép is tetszik: érdekes kontrasztban van az asztalon és a lapon található múzeális értékű sok portéka no meg a firkált-festett háttér és mégis színben, formában harmonizál.

    VálaszTörlés
  5. Bevallom, a helyszínen nem nagyon néztem meg a kitűzőket. Éppen az usankákat próbálgattam, és vártam, hogy az eladó újabb méreteket hozzon - és eközben fotóztam a kitűzős bácsit. Most megnéztem a portékát is a képen, és bizony nagyon bánom, hogy ott akkor nem szántam rá időt, mert a sok katonai kitűző mellett felfedeztem egy Cseburáska (orosz mesefigura) kitűzőt is! Na, legközelebb megnézem.
    Gabi, örülök, hogy így leköt a bazározás :-)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...