2011. február 9., szerda

Bábuskák üzletelnek


A nénik az ablakunk alatt üldögélve árulják házi portékájukat. Tavaly, nem sokkal Kijevbe érkezésünk után nagyot néztem, mikor először láttam a bábuskákat itt egy júniusi napon: 36-38 fok volt a városban, a nénik itt üldögéltek, lábuknál egy zacsin bontott csirke várta, hogy valaki hazavigye és megsüsse/mefőzze. Ezek után már szemem sem rebbent, mikor két nap múlva házi tejet árultak - ugyancsak 36-38 fokos hőségben :-) Érdekes, most, hogy hideg van, nem láttam náluk sem csirkét, sem tejet...

6 megjegyzés:

  1. Felidézi számomra a 60-as évekbeli pestszenterzsébeti légkört. :) Egyedül a járda burkolata lóg ki a sorból. A nagyszüleimhez a környékbeli falvakból jött házhoz az árú, de sok esetben még a szolgáltatás is (fodrász pld-ul). :)

    VálaszTörlés
  2. Akkor nyáron ezek a bábuskák már félkész termékeket árultak: előfőzött és félig átsült csirkét, valamint kakaónak való meleg tejet! :))
    Most télen mit árulnak? Fagyasztott halat?
    De úgy látom, van kereslet a portékákra :)

    VálaszTörlés
  3. Tudod, mikor minek van a szezonja :)) Iyenkor se csirke, de tojás se nagyon... Most vajon mit csendzselnek a vödörből, táskából?

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szeretem a vásárosdi képeidet. Az igazi arcát adja Kievnek, már el tudom képzelni magam az utcáin. Az ilyen nénisek különösen megfognak. Nem tudom mi az a földön hátul (fekete karika),jó lett volna kimaradjon.

    VálaszTörlés
  5. Ilyen jelenség felénk is tapasztalható, igaz nem annyira az utcákon, inkább a kijelölt városi piacokon. Falun vagy a vevő vagy az eladó házhoz megy.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...