2011. március 21., hétfő

Szürke?


Egy helyi hetilapban azt olvastam, hogy Kijev szürke város. Nagyon meglepődtem ezen a kijelentésen... Persze itt is (mint minden más fővárosban) vannak szürke épületek, városrészek. De mondjuk a városközpontban és annak közelében lépten nyomon szépséges (vagy esetenként inkább érdekes) színes épületbe botlik az ember. A fenti kép például nem igazolja a lap állítását ;-)

8 megjegyzés:

  1. Érdekes ez a csicsás zöld "kocsmaajtó" :)
    A háttérben látható épület is szép, és még színes is!

    VálaszTörlés
  2. Szürke semmi esetre...nekem nagyon is szinesnek tűnt az eddigi képeid alapján

    VálaszTörlés
  3. Ezt innen nem tudom megítélni. Látatlanban szürkének érzem, a képeid alapján meg nem. :)

    VálaszTörlés
  4. Jók a képeid, szerintem annyira nem szürke, vannak szép épületek. Gondolom az orosz befolyás, az orosz kultúra azért sok nyomot hagyott a város történelmében és kialakításában. Azért a szocialista városépítészet nem éppen a szépre, a gazdagodásra törekedett. Ez más szocialista városban sem történt másképpen. Régi és az új keveredik benne.

    VálaszTörlés
  5. A kérdés az, hogy aki a cikket írta mennyire látja a színeket? :) Mert a te képeiden keresztül igazán a színes oldalát ismerhettem meg Kijevnek!
    Ez a kép is nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  6. Nem szürke. De ha az lenne, te megmutattad, hogy nem az. Ügyesen választasz témát. Jaros Gábor hozzászólásához: az orosz és a szocialista az más. Az orosz kultúra gyönyörű: irodalom, építészet, zene, balett mind-mind gyönyörű!

    VálaszTörlés
  7. Én a képeid alapján minden esetre nem mondanám, hogy szürke, de ugyebár minden relatív...
    Remek a nézőpont és persze a színek a fotón.

    VálaszTörlés
  8. Szia:)
    Hát kezd színesedni szerencsére;), de ha a környékünkön elsétálsz, még mindig sajnos bizony maradsz a szürkénél. (Állítólag a Pecserszk környéke a legdrágább részek egyike:S, hát én nem értem három év után sem, hogy miért.)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...