2011. március 14., hétfő

Kólja bácsi





A szobrot Kólja bácsi emlékére emelték Ungváron a város 1117. évfordulója alkalmából: a régi szép időkben esténként, 40 éven keresztül Kólja bácsi "gyújtott világot" az utcai gáz- és villanylámpákban.

10 megjegyzés:

  1. Szuper! Merre van ez Ungváron?

    VálaszTörlés
  2. A központban van az Ung fölött egy gyalogoshíd. Az egyik oldalon egy kis tér van, ahol mindeféle programok szoktak lenni (kivetítő a falon, a gyerekeknek játék autókat lehet bérelni). Innen pár méterre van egy templom. Ha szemben állsz a templommal, akkor balra kell indulni és az első jobb oldali sarkon van Kólja bácsi. Viktor biztos tud "szakszerűbb" útbaigazítást is adni :-)

    VálaszTörlés
  3. Jópofa szobor! "Kóla" bácsi igazán rendes ember lehetett!

    VálaszTörlés
  4. Jópofa alkotás, tetszik, mert szokatlan.

    VálaszTörlés
  5. Szép gesztus ilyenformán megemlékezni Kólja bácsiról!

    VálaszTörlés
  6. Fáradságos munkájáért megérdemelte a szobrot. Hogy, így emlékeztek meg róla az egy nagyon szép gesztus!

    VálaszTörlés
  7. Igen felelősségteljes munkája volt Kólja bácsinak, manapság ezt megoldja egy gyufásdoboz méretű műszer a technika fejlődésének köszönhetően. Remek szobor, ötletes.
    Az első kép tetszik nekem jobban.

    VálaszTörlés
  8. Nagyon, nagyon szimpatikus emlékmű! A második képet biztosan az érzékeltetés miatt tetted be és köszi!! Iyen falon-szobrot nem mindennap láthatunk :)

    VálaszTörlés
  9. nagyon jó, ilyet még nem láttam :)

    VálaszTörlés
  10. De jóóó! Mindig meglepi az embert, ha a szobor nem a megszokott talapzatán áll! Én a pesti, korláton ülőst is nagyon szeretem. (Kis királylány?)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...