2011. január 7., péntek

Kijev dióhéjban


Ezt a graffitit egy külvárosi lakótelep mélyén, egy állami iroda falán találtam. Michail Chimics (ha jól írom latin betűkkel) készítette édesapjának és a környék lakóinak. Az egész olyan, mint egy gyors városnézés: a graffiti megmutatja Kijev főbb nevezetességeit - ahogy párom megjegyezte: Kijev dióhéjban. Jó volt bámészkodni a városban, felismerni a helyeket, ahol már jártam. Nagyon nem szeretem, amikor az épületeket összefirkálják (főleg a Pesten olyan divatos, számomra teljesen ismeretlen és olvashatatlan szignókkal...), de az ilyen tetszik: jópofa és nem rongálták meg vele senki tulajdonát (vélhetően engedéllyel készült).
























5 megjegyzés:

  1. Ha ezek mind graffittik, akkor nekem nagyon tetszenek! Egyébként meg sehol nem láttam, annyi falfirkát, mint Görögországban, ott szinte lehetetlen házat találni, ami nincs valamilyen formában összefirkálva. A görög fiatalok annyira megrögzöttek, hogy egy néhány napos filmfesztivál bannerjét is összefestették, természetesen politikai töltetű, gazdasági válságra vonatkozó felirattal. Azért azok nem voltak annyira hatással rám, mint ezek itt!

    VálaszTörlés
  2. Ez igazán egy remekmű! Vajon mennyi ideig tartott megfesteni?
    Jók a részletes képek, köszi, hogy megmutattad!

    VálaszTörlés
  3. Szia Vivien! Nahát, én is pont itt jártam tegnap, csak nem tudtam feltenni, mert este óta mostanáig nem volt nálunk áram... Fantasztikusan jól sikerült rajz (a készítője profi festőművész), örülök, h rátaláltál!

    VálaszTörlés
  4. Hm, na ezt nevezem! Művészi "falfirka", gyönyörű alkotás! És nagyon tetszik, ahogy a részleteit, a kép elemeit kiemelted! Az is különös, hogy az időjárás viszontagságai ellenére is mennyire élethűek a színek. Gratula a festőnek és a fotósnak egyaránt!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...