2010. november 20., szombat

Belekezdek :-)

Az utóbbi időben annyi féle-fajta blogot olvastam, hogy kedvet kaptam egy sajáthoz. Miért éppen Kijevről? Mert most éppen itt lakom: idén tavasszal Budapestről ide költöztünk (terveink szerint 2-3 évre).
Van már Kijevről blog, nem is egy. Az enyémmel a célom, hogy fotókban bemutassam a várost: szépségeit, furcsaságait, és mind azt, ami mindennapjaim során megfogott.

Elindulok a bloggal, tapasztalatom még nincs, útközben - remélhetőleg - kialakul :-) Minden észrevételt, tanácsot, ötletet és hozzászólást szívesen veszek!

Ízelítőnek a Szent Mihály székesegyházzal (St. Michael's Golden-Domed Monastery) kezdek: ez volt az első, amit itt Kijevben lefotóztam.

Az eredeti székesegyházat (mely a 11. században épült és azóta folyamatosan bővítették, szépítették) a bolsevik rezsim alatt 1937-ben lerombolták. Ehhez egyetlen professzor, Nyikolaj Makarenko, nem adta aláírását, aki "jutalmul" egy szibériai börtönben kötött ki és ott is halt meg. A székesegyházat 1997-2000-ben újjáépítették.







A székesegyházról bővebben Ági blogján olvashattok: http://kijeviblog.blogspot.com/2009/11/mihaly-napja.html


6 megjegyzés:

  1. Sok sikert és kitartást kívánok a blogod írásához. A fotók nagyon tetszenek, segítségükkel számomra egzotikus helyre juthatok el képzeletben.

    VálaszTörlés
  2. Csatlakozva az előttem szólóhoz: tényleg nagyszerű, hogy valaki megmutatja nekünk ezt a "másik" világot, s még a cirill betűket sem kell ismerni hozzá! S ráadásul még a fotóid is nagyon jók! Fogom látogatni a blogodat!

    VálaszTörlés
  3. a fotyiviliről láttam a linket, gratu a bloghoz, be is teszem a readerbe,
    tetszik a képtömeg és a nyelvezet (!) mert undorító olyan blogokat olvasni amiben nuku a helyesírás.

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm a látogatásod és nagyon örülök, hogy tetszik a blog! Próbálok odafigyelni mindenre - a szövegre is, ha már belekezdtem, legyen élvezhető és érdekes az olvasóknak :-) Remélem, a későbbiekben is találsz kedvedre való tartalmat itt!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...